Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. desember 2000 kl 22.30 Deilig er julen: Fire reisende forteller

Deilig er julen: Fire reisende forteller


NRK1 søndag 17. desember kl 22.30
Deilig er julen: Fire reisende forteller (3:4)

Vietnameseren Thanh Ba Mai hos Siv Nordrum

3. søndag i advent er Thanh Ba Mai, vietnamesisk båtflyktning og nå norsk statsborger, gjest i NRK1s adventsserie. Han vokste opp under verdens mest pressedekte krig i Vietnam og var med på en farefull flukt til havs i 1979 for å komme vekk fra kommunistregimet som tok over makten etter krigen.

I programmer reflekterer han over jul, flukt og kjærlighet i samtale med NRKs tidligere Østen-korrespondent, Siv Nordrum.

Det var tankskipet \"Berge Sisu\" fra Stavanger som plukket opp den 14 år gamle Thanh fra havet og brakte ham til et flyktningemottak midt i Oslo. Båtflyktningen er nå 35 år gammel, med fullført militærtjeneste, solid utdannelse og jobber nå i en IT-bedrift. I fritiden er han leder for 300 vietnamesiske barn og unge i den katolske kirken i Oslo. Han har aldri vært tilbake i Vietnam.

Silje på Topp 20
Silje Nergaard synger i dette programmet, som er tatt opp i kulturkirken Jakob i Oslo. Hun har ligget på Topp 20-listen i USA i flere uker etter at hun kom med CD\'en \"Port of Call\" tidligere i år.

Radio Yalla, kjent fra radioens Ukeslutt, stiller for første gang på fjernsyn. Nå er de kirkeasylanter, med et brennende ønske om å forstå og formidle videre norske tradisjoner rundt jul og advent. Forfatteren og spaltisten Niels Christian Geelmeuyden kåserer også for første gang på TV, og er med i alle disse advents- og juleprogrammene.

Om serien
Siv Nordrum leder denne advents- og juleserien på fire halvtimes programmer. Med alvor iblandet humor ser hun nærmere på norske jule- og adventstradisjoner, med god hjelp av fire gjester som alle har erfaring fra andre kulturers markering av denne tiden. Siv Nordrum har vært nyhetsjournalist i NRK i mange år, blant annet som korrespondent i Hong Kong.

NRK1 søndag kl 22.30

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Siv Nordrum
Prosjektleder: Marion Klaseie, 23042633
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
1.Siv Nordrum har invitert vietnameseren Thanh Ba Mai i kveld. (NRK-foto: Ole Kaland)