Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. april 2003 kl 18.30 Newton

Kroppen som maskin

Det skal handle om menneskekroppen i kveldens
Det skal handle om menneskekroppen i kveldens "Newton". (Foto: NRK)
Visste du at du har ti tusen ganger flere celler i kroppen enn det finnes mennesker på jorda? Og at lungene dine er så store at ved å spre dem ut, dekker de nesten en tennisbane. I Newton skal det handle om hvordan menneskekroppen er bygget opp, og hvordan den virker.

Visste du at ørene er viktige for å holde balansen? Og at av kroppens 206 bein, er mer enn halvparten i hendene og føttene våre! Keldens "Newton" viser deg hvordan muskler, skjellet og hud jobber sammen med sansene for at kroppen skal virke best mulig.

Mennesket har alltid vært opptatt av kroppen sin: I Hellas for mer enn to tusen år siden trodde man at det var en flamme inne i oss som brant opp maten og laget varme. Luften man pustet skulle avkjøle flammen, så den ikke satte fyr på kroppen.

Om "Newton"
Newton er et populærvitenskapelig program for barn og unge som hver uke samler over 500.000 seere. Newton lages på Tyholt i Trondheim, og programleder er Unni Eikeseth.

Redaksjonen får store mengder e-post og brev og sms. En del er svar på konkurransen, men mye er spørsmål og tips fra en meget aktiv seerskare.


Produsert for NRK1 av Program RIKS, Trondheim
Programleder: Unni Eikeseth
Prosjektleder: Sigrid Gjellan
Presse: Erik Bull , mob: 99599760