Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 22. juni 2010 kl 19.55 Den store reisen

Skrekkmøte med krypdyr

Den store reisen: I kveldens episode får familien Alsos lære hvordan mentawai-stammen i Indonesia sanker inn sitt livsgrunnlag, sago. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Den store reisen: I kveldens episode får familien Alsos lære hvordan mentawai-stammen i Indonesia sanker inn sitt livsgrunnlag, sago. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
I Ecuador får familien Prøis et sjokkartet møte med jungelens krypdyr, mens familien Berg i Namibia havner på flyttefot.

Himbaene er semi-nomader som bryter opp leir og flytter til en annen boplass, om det er for lite mat og vann til dem og dyrene. En slik stund er nå kommet til Namibia. Det er på tide for stammen og familien Berg å pakke sammen og flytte leiren.

Nærmøte med jungelens kryp
Familien Prøis har sett og spist mange eksotiske dyr i løpet av ukene i Amazonas-jungelen. Både apekatt og ekorn har stått på menyen. De begynner å bli vant til utfordringen det er å klare seg i et tropisk klima. Men det er ikke alt de har sett enda. Noen dyr virker mer truende enn andre, og særlig Christin får en sjokkartet opplevelse når jungelens krypdyr kommer tett på…

Jentene i familien prøver også fiskelykken i håp om å finne flere matkilder. Men waoranienes måte å fiske på blir en utfordring.

Får endelig samarbeide
I Indonesia er det også matsanking som står på plakaten. Og endelig er det en oppgave som menn og kvinner kan gjøre sammen! Stein og Gry er med Gatti og hans kone, Bai Salli, for å lære om prosessen bak mentawaienes livsgrunnlag, sagoen.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve tre uker i en fremmed og ukjent kultur. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.

Programmet er sendt tidligere.

Produsert av Strix
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong (tlf 90 18 38 38)
Publikum bes kontakte Publikumservice, info@nrk.no, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Den store reisen