Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. august 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)

NRK1 torsdag 12. august kl 20.10
Matador (32:32)

Sølvbryllup for Værnes

Så er vi dessverre kommet til veis ende i den uforlignelige danske Matador-serien. De er blitt fred og mye forsoning i provinsbyen Korsbæk. Bankdirektør Værnes og fru Maud gjør seg klar til sitt sølvbryllup.
Mads Skjern innrømmer for seg selv at man kan vinne en hel verden, men allikevel ta skade på sin sjel. Men han har i hvert fall gjort en fabelaktig karriere i Korsbæk. Hans forretninger går strykende, og på alle sosiale kanter synes det som om han nyter alminnelig respekt. Det var så langtfra tilfelle den gangen han kom som fremmed til byen.
Det vil si, skraper man litt på byens sosiale fasader, vil man snart finne at mye snobberi og fordomsfullhet blomstrer i visse kretser.

Om serien
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl 20.10
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53