Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. februar 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

På jakt i Australia

Betjent Lewis (Kevin Whatley) og Inspektør Morse (John Thaw) tar turen til Australia for å lete etter en tyster (Foto: Carlton International)
Betjent Lewis (Kevin Whatley) og Inspektør Morse (John Thaw) tar turen til Australia for å lete etter en tyster (Foto: Carlton International)
Vi er vant til å se inspektør Morse og hans trofaste betjent Lewis i kjølige omgivelser i den engelske universitetsbyen Oxford. Nå har de derimot tatt turen til det hete Australia, for å lete etter en tyster.

De er på jakt etter angiveren Kenny Stone, som hjalp politiet med å ta gjengen som drepte en kollega av Morse for noen år siden. En av drapsmennene har dødd i fengslet av aids, og dødsfallet sparker i gang en mediekampanje for å få åpnet saken igjen.

Morse sverger på å finne angiveren for å få bekreftet ham som vitne igjen. Det hele utvikler seg imidlertid til å bli en kamp mot tiden når det viser seg at andre også er på sporet av ham.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.


Britisk kriminalserie
Originaltittel: Promised Land
Regi: John Madden
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Con O`Neill, Rhondda Findleton, John Jarratt
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23047853