Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. november 2008 kl 18.30 KuleJenter

Nye jenter på laget

KuleJenter: Gunhild (t.h.) legger ikke skjul på at hun drømmer om å bli enda bedre enn det Kari Traa var på sitt beste. (Foto: FIM Video)
KuleJenter: Gunhild (t.h.) legger ikke skjul på at hun drømmer om å bli enda bedre enn det Kari Traa var på sitt beste. (Foto: FIM Video)
Kari Traas kulejenter settes på prøve når de får i oppgave å sette utfor et tolv meter høyt vannhopp.

Nye jenter er tatt inn på skilaget. Nå skal de nye medlemmene møte resten av laget på samling i Mandal, hvor de skal utfordres i vannhopp. Å øve i vann er nødvendig for å kunne lære vanskelige hopp uten å slå seg i fallet. Men ikke alle jentene synes det er gøy å sette utfor et tolv meter høyt stillas…

Om serien
I TV-serien KuleJenter følger vi Kari Traa og hennes skilag gjennom to år, fra etableringen i 2006 via samlinger og renn både i Norge og i utlandet, til avslutningen av Nordisk Cup vinteren 2008.

Vi møter trenerne og 15 jenter i alderen 10-16 år som utfordrer og vinner over begrensninger i seg selv. Fra aldri å ha kjørt i en kulebakke går de gjennom en rekke faser og utfører dristige stunts som de ellers aldri kunne forestilt seg.

Mer enn trening og konkurranser
Selv om både jentene og trenerne har ambisjoner, ønsker ingen at Kari Traa Skilag skal være et miljø av idrettsbroilere. Det legges ikke press på utøverne, og aktivitetene på samlingene dreier seg om langt mer enn trening og konkurranser.

Høye ambisjoner
Likevel har så godt som alle jentene på laget en drøm om å bli bedre enn det Kari Traa var som aktiv. Og det vil jo si at de ser seg selv på toppen av seierspallen i et internasjonalt renn.

Eksternt produsert program for barn (2008)
Originaltittel: Traa til jenter
Produsent: Frode Fimland/FIM Video
Prosjektleder, NRK: Nils Stokke
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 90 18 38 38
Publikum bes kontakte Publikumservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no