Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 29. januar 2005 kl 19.15 Skolen

Nye elever

Anneli (Agnes Kittelsen) og Kim (Espen Sandvik) bor sammen i kollektiv. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anneli (Agnes Kittelsen) og Kim (Espen Sandvik) bor sammen i kollektiv. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anneli får to nye elever. De er jødiske og har blitt mobbet bort fra flere skoler, og bakgrunnen deres blir raskt kjent på Aker skole.

De to nye elevene blir stadig truet av sine medelever. Det hele topper seg når en Davidsstjerne blir malt i skolegården når muslimenes store høytid, id, feires på skolen.
Det betyr at Anneli får en trøblete sak å forholde seg til på jobben.

Heller ikke på privatfronten er alt fryd og gammen. Kjæresten hennes Lasse havner i slåsskamp med kameraten hennes Kum under en fest i kollektivet. Likevel vurderer Anneli om hun skal flytte sammen med Lasse.

Cecilia stiller til debatt hos Knut Olsen i NRK i det hun tror er en diskusjon om mobbing. Men det utvikler seg til å bli en helt annen og uventet debatt.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer