Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. juni 2006 kl 21.35 Sherlock Holmes

Seriemorder i sosietetsmiljø

Rupert Everett spiller hovedrollen som Sherlock Holmes. (Foto: BBC Worldwide)
Rupert Everett spiller hovedrollen som Sherlock Holmes. (Foto: BBC Worldwide)
To identiske drap, begge på unge kvinner fra den privilegerte delen av det britiske samfunnet, skaper frykt i det ellers festintense miljøet. Den briljante Sherlock Holmes og hans assistent dr. Watson blir nødt til å bruke uortodokse metoder for å fange morderen før nok et offer dukker opp.

221B Baker Street. Verdensberømt adresse og hovedkvarter for mange oppklarte kriminalsaker. Sherlock Holmes kjeder seg. Assistenten dr. John Watson er forlovet og har flyttet ut. Tåken ligger stadig lavt i Londons gater. Ingenting skjer.

I de beste kretser
Men så begynner mordene. Liket av en ung kvinne blir funnet flytende i Thames på østkanten. De fleste antar hun er av de mange prostituerte som hvert år dør under mystiske omstendigheter, men hvis dødsfall likevel aldri blir etterforsket. Imidlertid har Sherlock Holmes andre mistanker, og hans undersøkelser avslører at kvinnen er en savnet lady fra Londons sosietetsmiljø. Da blir det oppstand.

Seriemorder
Overklassen er rystet over mordet på en av sine egne, men de er fast bestemt på å fortsette selskapelighetssesongen. Blant annet er et stort arrangement med kongen som en av gjestene like rundt hjørnet. Man må for enhver pris holde fasaden. Det blir imidlertid vanskelig når den unge Georgina forsvinner, for så å bli funnet død i Thames et par dager senere. Hun er kledd likedan som det forrige offeret, og begge hadde en silkestrømpe i halsen. En seriemorder er løs.

Holmes og Watson
Watson makter ikke lenger å holde seg unna, han iler til for å bistå sin gamle partner i etterforskningen. De har dårlig tid, for Holmes mistenker at morderen kan slå til når som helst. Blant de avgjørende bevisene finnes et par dansesko, et hastig innsamlet fingeravtrykk, en markant lukt av kloroform og knust glass. Holder det til å avsløre morderen?

Klassiske krimhelter
Sherlock Holmes og hans assistent dr. John Watson er blant tidenes mest kjente kriminalkarakterer. De ble skapt av forfatteren Sir Arthur Conan Doyle, og figurerte i 60 historier mellom 1887 og 1927. Manuset til "Sherlock Holmes and the Silk Stockins" er skrevet av Allan Cubitt. Den britiske Hollywood-stjernen Rupert Everett ("Min beste venns bryllup", "Shakespeare in Love", "Shrek 2") spiller hovedrollen som Holmes, mens dr. Watson tolkes av Ian Hart.

Filmen er i to episoder. Begge episodene sendes i kveld.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide
Produksjonsår: 2004
Originaltittel: Sherlock Holmes and the Case of the Silk Stockings
Regi: Simon Caitlin-Jones
I de viktigste rollene:
Rupert Everett, Ian Hart, Helen McCrory, Penny Downie, Julian Wadham.
Pressekontakt: Håkon Sverdrup, 23 04 86 96 (92 01 55 79)