Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 6. november 2007 kl 20.00 Glatte gater

Med Amina på audition

Vi blir med Amina (18) på audition i Stockholm. (Foto: Motlys)
Vi blir med Amina (18) på audition i Stockholm. (Foto: Motlys)
Amina (18) har et brennende ønske om å kunne leve av musikken. I fjerde episode av "Glatte gater" blir vi med henne på audition i Stockholm.

Amina går musikklinjen på Foss videregående skole. Hun synger, rapper, danser og spiller både piano og gitar. Sammen med medlemmene i Minoritet1 blir det mest hiphop, men personlig er hun inspirert av jazzsangere som Billie Holiday og Ella Fitzgerald.

I kveldens episode blir vi med henne til Stockholm der hun skal prøvesynge for flere store plateselskap. Det er søsteren som har tipset henne om auditionen, som kan gi henne kontakter i bransjen og mulighet for tilbud om platekontrakt.

For Amina er kanskje det viktigste å gjøre noe på egenhånd, og for første gang reiser hun utenfor Norge alene.

"Årene langs gata
- blikk brenner meg i ryggen
- de blikka som dømmer
- og følger meg som skygger..."
Amina (18)

"Romeo og Julie" på kebabnorsk
Assad og Emir har fått i oppdrag av Nordic Black Theatre å oversette "Romeo og Julie" til kebabnorsk. Settingen skal være Oslo i 2007, og de bestemmer seg for at Romeo skal være fra Tøyen og Julie fra vestkanten. Men de skjønner ingenting av teksten til Shakespeare, og Assad døper ham om til Spearshake.

Haji er fremdeles opptatt med jobb og tar med seg Sheram til studio for å spille inn en låt. Og så får Minoritet1 et nytt medlem, Christina. Sammen med Amina skal hun skrive en ny sang som handler om fordommer.

Om "Glatte gater"
I dokumentarserien "Glatte gater" møter vi fire av medlemmene i hiphop-gruppa Minoritet1, som skriver tekster og rapper på kebabnorsk. Gjennom seks episoder skal vi følge Assad (23), Haji (24), Emir (22) og Amina (18), som alle har et brennende ønske om å slå igjennom som artister. Til tross for at de er totalt forskjellige, har helt ulik musikksmak og er uenige om det meste, har de fire ungdommene bestemt seg for å spille inn et album.

Teamet bak serien, Khalid Maimouni, Rune Denstad Langlo og fotograf Anna Myking, har fulgt de fire ungdommene gjennom to år. 300 timer med materiale er klippet ned til seks episoder. "Glatte gater" er en humoristisk dokumentarserie og hovedpersonene har et selvironisk blikk på seg selv og sin egen tilværelse. Likevel opplever vi at de har en erfaringsbakgrunn som er hinsides virkeligheten i det steinrike og døsige middelklasse-Norge.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: Motlys
Produsent/regissør: Rune Denstad Langlo, rune@motlys.com, tlf. 930 31 524/22 80 83 70
Pressekontakt: Helene Amlie 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf 815 65 900
Blir også sendt torsdag på NRK2 og i nett-tv