Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. mars 2013 kl 21.40 Mr. Selfridge

Jakten på kundene


Den glamorøse skuespilleren og modellen Ellen Love er Selfridges’ ansikt utad. Hun blir heftig oppvartet av Harry Selfridge. Det er også hun som gir ham ideen til hvordan han skal skape blest rundt sitt nye varehus.

Det er gått noen måneder siden varehuset Selfridges åpnet med pomp og prakt. Utstillingsvinduene er fortsatt like lokkende, og de ansatte er konstant på tå hev. Likevel er butikklokalene er bortimot tomme for folk.

Harry Selfridge innser at han må gjøre noe drastisk for å trekke kunder. Under en lunsj med Ellen dukker ideen opp. Han skal lage en spektakulær utstilling som overgår alt folk noensinne har sett.

Imens er Harry Selfridges hustru, Rose, stort sett overlatt til seg selv i sin nye hjemby. En dag besøker hun nasjonalgalleriet og gjør et spennende bekjentskap.

Om "Mr. Selfridge"
Det britiske tv-selskapet ITV står bak denne påkostede serien i ti episoder. Den handler om livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene, reklamekampanjene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

I tittelrollen møter vi Jeremy Piven, som har vunnet flere Emmy-priser for sin rolle i HBO-serien "Entourage".

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

Britisk dramaserie
Av Andrew Davies
Produksjon: ITV Studios (2012)
Basert på boka "Shopping, Seduction and Mr Selfridge" av Lindy Woodhead
I rollene bl.a. Jeremy Piven (Harry Selfridge), Frances O'Connor (Rose Selfridge), Aisling Loftus (Agnes Towler), Zoe Tapper (Ellen Love), Tom Goodmaan-Hill (Roger Grove), Amanda Abbington (Miss Mardle), Kika Markham (Lois Selfridge), Katherine Kelly (Lady Mae Loxley), Ron Cook (Mr. Crabb), Grégory Fitoussi (Henri Leclair), Trystan Gravelle (Victor Colleano) og Samuel West (Frank Edwards)
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900