Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. desember 2005 kl 21.20 Reneé Flemings julesanger

Julekonsert med Reneé Flemming

Den amerikanske stjernesopranen Renée Flemming gjestet nylig Norge.  (Foto: Decca Classics)
Den amerikanske stjernesopranen Renée Flemming gjestet nylig Norge. (Foto: Decca Classics)
Renée Flemming høstet nylig superlativer for en recital-konsert i Oslo konserthus. Nå kan vi oppleve henne med en julekonsert i fjernsynet juledag. Flemming regnes i dag som en av verdens mest ettertraktede sopraner.

Hvis noe kan kalles for "årets julekonsert" så må det være denne, produsert av tysk fjernsyn i samarbeid med BBC og amerikanske PBS – og sendt over store deler av verden.

Spennvidde, stil, uttrykk
For bare noen uker siden holdt den verdenskjente sopranen Renée Flemming en fantastisk julekonsert i domkirken i Mainz i Tyskland. Sammen med katedralens kor og Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen under ledelse av Trevor Pinnock fremførte hun en rekke kjente julesanger.
Den mektige, tusen år gamle Mainzer Dom danner med sin monumentale arkitektur en inntrykksfull bakgrunn for julekonserten med Renée Flemming.

Den amerikanske stjernesopranen har selv satt sammen programmet til julekonserten, og hun viser enda en gang hvilket stort register stemmen hennes spenner over. Repertoaret omfatter tradisjonelle julesanger som "Glade jul" (her i engelsk versjon, "Silent Night"), utdrag fra Engelbert Humperdincks "Hans og Grete" og fra Händel-oratoriet "Messiah".

De strålende guttestemmene i Mainzer Domchor gir en spesiell glans til framføringen.

Tysk musikkprogram (2005)
Originaltittel: Adventliche Festmusik
Produsert av: ZDF i samarbeid med BBC og PBS
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57