Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 30. september 2010 kl 21.30 Lydverket

Norske verdensstjerner


I kveld møter vi Dimmu Borgir, og vi ser på fenomenet produktplassering. Og endelig er California-jenta Lissie klar på Lydverket-scenen.

Det symfoniske svartmetallbandet Dimmu Borgir er enorme utenfor Norges grenser. Lydverket har blitt med til metal-hovedkvarteret Nuclear Blast i Tyskland der de møter presse fra hele verden.

Produktplassering
Moderne musikkvideoer proppes fulle av skjult og mindre skjult reklame. Men overskygger all denne reklamen musikken? Musikkvideoprodusent Ray Kay og rapper Big Boi tar oss med bak kulissene.

Lissie live!
Allerede i fjor høst falt Lydverket langflate for Lissies vakre miks av country, folk, pop og rock. Kristin Winsents møtte henne på bransjetreffet South By Southwest i Austin, Texas i mars, og vår anmelder Trine Aandahl belønnet debutplaten "Catching A Tiger" med fem øyne på terningen. Og før noe av dette skjedde, hadde radiosjef Amund Grepperud like godt proklamert det, på vegne av redaksjonen: Vi elsker Lissie. Nå står Illinois-jenta endelig på Lydverkets scene på Internasjonalen.

Om Lydverket
NRKs musikkjournalistiske flaggskip med Asbjørn Slettemark i spissen er klart for nye runder med dyptpløyende reportasjer, anbefalinger, musikalske samtaler, nyheter og den beste livemusikken.

Fra 16.september er Lydverket en del av Kulturstripa på NRK2, og programserien har fått sendetid torsdager kl 2130.

Egenprodusert musikkprogram
NRK UNG (2010)
Programleder: Asbjørn Slettemark
Vaktsjef Lydverket: Ellen Ramstad, tlf 23046416 / 97747177, Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 9116 4716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: Publikumssevice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Bilder 
  • bransjetreffet South By Southwest i Austin 
  • med fem øyne på terningen 
  • Vi elsker Lissie