Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. mai 2002 kl 20.00 Kokkekamp

Siv Dearsley og Kirsten Schøyen

Frode Aga og Siv Dearsley. (Foto: Bengt Wilson)
Frode Aga og Siv Dearsley. (Foto: Bengt Wilson)
Begge er NRK-damer, selv om kanalverten Kirsten Schøyen nok er varmere i trøya enn statsmeteorolog Siv Dearsley. De har alliert seg med hver sin kokk, Kirsten med Harald Osa og Siv med Frode Aga. Så gjenstår det bare å se hva damenes plastposer inneholder før Brita Garden gir signalet: ”Klar, ferdig, kok!”

Kirsten Schøyen begynte i NRK som 19-åring i 1965. På den tiden studerte hun på Blindern, og trengte litt penger ved siden av studiene. Kirsten var også borte fra NRK noen år på 70- og 80-tallet, da hun var i USA. Hun er cand.mag i norsk, engelsk og historie. Ellers har hun fortalt at hun liker interessant mat, mat som kombinerer forskjellige smaker og pirrer smaksløkene – for eksempel en blanding av surt og søtt. Favorittkjøkkenet er fransk eller spansk. Vi får se hva Harald Osa kan gjøre med det.

Siv Dearsley brøt en barriere da hun trengte seg inn blant dresskledde menn i værvarslingen i NRK. En skulle kanskje tro at seere som hadde vokst opp med Kristian Trægde og Vidar Theisen ville rive seg i håret av fortvilelse, men det skjedde ikke. Siv sto på skjermen, sval og troverdig, som om hun aldri skulle ha gjort noe annet enn å snakke om været på NRK. Kokken Frode Aga, derimot, har i et annet program enn ”Kokkekamp” laget værballer – og med vårt kjennskap til den frodige Aga var det ikke luftspeilinger det dreide seg om…

Om ”Kokkekamp”
Brita Garden er stadig klar med stoppeklokka og en hy omgang med ”Kokkekamp”. Hver uke inviterer Brita to gjester til studio, og disse har med seg hver sin plastpose med matvarer for rundt 100 kroner. I løpet av 20 minutter skal de sammen med profesjonelle kokker lage de herligste retter av ingrediensene.

De profesjonelle kokkene som dukker opp utover våren er Lars Erik Underthun, Harald Osa, Frode Aga og Bent Stiansen.

Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Wenche Solum
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
1 Frode Aga og Siv Dearsley (Foto: Bengt Wilson)
2 Kirsten Schøyen har alliert seg med kokken Harald Osa. (Foto: Bengt Wilson)