Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. august 2006 kl 20.05 Battlestar Galactica

Ny science fiction-serie på NRK2

Adama, krigsveteran og kommandør på
Adama, krigsveteran og kommandør på "Battlestar Galactica", spilt av Edward James Olmos i en amerikansk science fiction-serie på NRK2. (Foto: Universal)
"Battlestar Galactica" tar oss med til et fjernt solsystem der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. Onsdager i høst kan vi følge den intense kampen på NRK2.

Det er beboerne i de 12 koloniene som har laget cylonene. Robotene er utstyrt med en intelligens og bevissthet som etter hvert har utviklet seg til et ekstremt høyt nivå.

En gang i tiden mistet menneskene kontroll over cylonene som startet krig mot dem. Men de siste 40 årene har partene levd i fredelig samkvem.

Plutselig vender cylonene seg igjen mot sine skapere – med et snikangrep. De bruker et avansert og dødelig atomvåpen, lykkes i å bryte seg gjennom kolonienes forsvarssystemer og er nær ved å legge hele befolkningene øde.

Krigsveteranen
Men det finnes en redning, nemlig det gamle krigsromskipet "Battlestar Galactica". Etter angrepet er hun det eneste skipet som huser folk, og som kan redde menneskeheten fra å bli fullstendig utslettet.

Riktignok er "Battlestar Galactica" tatt ut av tjeneste, og kommandøren om bord, Adama, skal til å pensjonere seg; med dette skipet kjempet han i den første krigen mot cylonene for 40 år siden.

Nå ser det ut til at både han og skipet må la pensjonisttilværelsen ligge. Adama finner fort ut at det er forræderen Baltar som ha gitt cylonene innsikt i menneskenes forsvarssystemer.

Avansert datateknikk
"Battlestar Galactica" er en ny utgave av 1978-versjonen. Serien, som ble laget i 2003, har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk.

Serien ble sendt på Sci Fi Channel i USA, og ble en knallsuksess for kanalen.

De to første episodene av "Battlestar Galactica" er på 90 minutter, de følgende 13 på 45 minutter.

Amerikansk science fiction-serie 15 deler (2003)
Originaltittel: Galactica
Produsent: Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff, Mary McDonnell, Edward James Olmos, Grace Park, Tricia Helfer, Jamie Bamber, Aaron Douglas og Jim Callis
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no