Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. september 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Ny mann for Chris

Spaneren Chris (Jacinta Stapleton) i
Spaneren Chris (Jacinta Stapleton) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Den unge politikvinnen Chris lar seg ikke imponere av nykommeren Leo. Hun tror ikke han er rette mann for jobben.

Leo Flynn ved kammeret i Melbourne fikk nylig sin ilddåp da en politikollega falt ham i ryggen. Under avdekningen av et illegalt våpenlager i byen viste kollegaen seg å stå i ledtog med våpenhandlerne, men ble avslørt takket være Leo.

På bakgrunn av denne innsatsen har Harris, sjefen for spanergruppen, åpnet dørene for Leo. Han er nå den nye politiagenten, og Chris er skeptisk.

Første gang på jobb
Et kjærestepar som lever av å være pushere, driver sin geskjeft utkledd som iskremselgere. Det burde være en enkel sak å løse, men heller ikke kjærligheten er hva den synes å være. Leo får en hard nøtt å knekke.

Og hele veien må han tåle Chris’ sarkasmer. Hun mener det bare er løskrutt i Leos patroner og involverer seg i saken med de fordekte iskremselgerne. Klarer hun å holde kruttet tørt?

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Den nye politiagenten heter Christina (Chris) Dichiera og gruppens nye sjef Luke Harris (Gary Sweet) begynner å bli varm i trøya.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (sesong 7)
Kveldens episode: Cold War
Produsert av: Beyond Simson Le Mesurier
Med: Med Peter Phelps, Gary Sweet, Kate Kendall, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer