Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. juli 2005 kl 19.30 Grønn glede

Fortsatt i en eplehage på Nøtterøy…

Programleder Mette Stensholt Schau med snekkeren Ola Blom som har laget en åttekantet benk rundt et tre (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
Programleder Mette Stensholt Schau med snekkeren Ola Blom som har laget en åttekantet benk rundt et tre (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
Mette Stensholt Schau og gartneren Dag Arneson er fortsatt opptatt med å gjøre eplehagen på Nøtterøy ny og trivelig. De har tatt med seg ekspertise i form av dameksperten Heine Hågensen og snekkeren Ola Blom.

Det er altså snakk om en åttekantet benk rundt et tre og en liten dam, samt egnede planter i og rundt dammen. Mette er kreativ ved symaskinen.

Besøket denne gangen går til Buskerud, hvor samlemanien er stor i form av en mengde pelargonier. Er man først bitt av basillen, da får man aldri nok.

Ukens urt er isop, en av de virkelig gamle urtene. Den er omtalt i Bibelen, men innført til Norge i middelalderen. Den sterkt duftende urten ble brukt i duftbuketter som skulle holde folk våkne under gudstjenesten.

Om serien
For fjerde år på rad er programleder Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson klare med nye grønne gleder – og forhåpentligvis fortsatt grønne fingre. Denne gangen blir det også en serie om urter, og NRKs distriktkontorer bidrar med innslag i hvert program.

På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Seersuksess
Gjennomsnittet for denne sommerens Grønn glede er rundt 600 000 seere. Redaksjonen på fire i Tønsberg stråler om kapp med Vestfold-sola om dagen.

Egenprodusert hageserie fra Ut i naturen-redaksjonen, Program riks, Hordaland
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78