Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 21. juli 2010 kl 19.55 I Amazonas med Bruce Parry

Blant smuglere og fiskere


Bruce reiser med offentlig transport på Amazonas, og det er i seg selv et eventyr. Han og de andre passasjerene sover i hengekøyer på dekk. Plutselig blir de vekket av et kokain-raid. En smugler blir fakket.

Bruce slår seg etterhvert sammen med Tapioca, en lokal kjendis som hevder at han kan "høre" fisken nede i elven. I Mamiraua leter de etter en pirarucu, den største ferskvannsfisken i verden. Sjeldne arter er vanskelig å finne, for overfisket har vært et stort problem i området. Nå er det satt i gang tiltak for at folk skal leve på en bærekraftig måte.

Bruce møter også en gjeng forskere som leter etter en caiman, en krokodille-lignende reptil, som står i fare for å bli utryddet. Fiskerne bruker caiman som agn, så det er en vanskelig kamp å ta vare på arten.

Om serien
På reisen i Amazonas følger vi Bruce Parry på hans ekspedisjon nedover en av verdens største elver.

Det blir 6000 kilometer til fots, i luften og på vannet. Det blir møter med urinnvånerne, koka-farmere, tømmerhuggere og illegale gruvearbeidere.

Bruce Parry har vært ute en vinternatt før. Da han var 23 år gammel, hadde han allerede trent soldater i den britiske marinen og utdannet seg til offiser. Men han fikk snart smaken på oppdagelsesreiser. Han ledet vitenskapelige ekspedisjoner og siden gikk han inn i filmbransjen.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie fra 2008
Produksjon: BBC
Orginaltittel: Amazon (Bruce Parry)
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice