Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. februar 2001 kl 20.15 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 19. februar kl 19.30
Puls

Anonyme angivere

Hver eneste dag skjer det nestenulykker og feil ved norske sykehus. Selv om du blir feilbehandlet, er det ikke sikkert at noen vil innrømme og melde feilen videre. Dette er et så stort problem at flere sykehusavdelinger nå oppfordrer sine ansatte til å rapportere tabbene anonymt.
Håpet er at det vil få flere til å melde fra hvis de selv eller kolleger gjør feil.

Ellers forteller kveldens Puls deg hvordan du i de mørke, lange vintermåneder skal klare å stå opp av senga om morgenen. Programleder Helene Sandvig og akupunktør Dag Nergaard gir deg nyttige tips til hvordan du kan \"trykke\" deg pigg. Det kan du nemlig gjøre selv med bare nevene.

Legevaktleger i drosjekø
Hvis du blir syk og trenger legevakt, er det ikke det samme når hjelpen kommer. Puls viser deg hvordan legevaktleger på utrykning noen ganger baserer seg på tilfeldige drosjetjenester. Og som vi alle vet: Å vente på drosje kan ta tid. Det kan få fatale konsekvenser for pasienten.

Syke av barselhotell
Ett av åtte barn som fødes, tilbringer barseltiden på hotell. Enkeltrom med tv og restaurant i underetasjen høres flott og fint ut. Problemet er bare at mor og barn blir syke av å være der.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/


Bilde
Hel ene Sandvig leder suksessprogrammet Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)