Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. mars 2006 kl 23.10 Store studio

Kåte jenter, Spice Girls og rock

Per Sundnes og Anne Lindmo skal blant annet snakke om jenter og kåthet i kveldens Store studio. (Foto: Jan Alsaker)
Per Sundnes og Anne Lindmo skal blant annet snakke om jenter og kåthet i kveldens Store studio. (Foto: Jan Alsaker)
Foreløpig er det klart at det skal handle om damer i kveldens Store studio, enten de er kåte, rocka, glamourmodeller eller jubilerende pop-ikoner. Musikken blir derimot maskulin: Ralph Myerz og WE spiller live i studio.

Tonje Tornes er en av redaktørene for boka "Rosa prosa" om jenter og kåthet. Hun kommer til Store studio sammen med Stig Jacobsen, redaktør for FHM, For Him Magazine. Han er en slags fødselshjelper for glamourmodellene i Norge, og de to skal diskutere fremstillingen av jenters kåthet.

Jenter med suksess
I dag markerer også Store studio tiårsjubileum for jentegruppa Spice Girls som herjet hitlistene på siste halvdel av 90-tallet. I studio kommer også Julie Forchammer og Katrine Synnes, Norges mektigste rockedamer som står bak suksessmanagementet B-pop.

I tillegg kommer Karita Bekkemellem, likestillings- og forbrukerminister med kjoledilla.

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow med Anne Lindmo i programlederstolen. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252