Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. april 2006 kl 21.25 Niern: 200 sigaretter

Stemning fra nyttårsaften 1981

Nyttårsaften er det ingen som vil være alene. På denne kvelden i 1981 noen unge mennesker i New York City på vei til en fest arrangert av Monica og hennes nye venninne Hillary. Men når timene går og ingen viser seg, må Monica ta affære.

For å få Hillary til å bli, må Monica bestikke henne med løftet om at hun har fritt leide når det gjelder Monicas gamle kjæreste Eric. Eric sitter for øyeblikket i en nattklubb med sin nye kjæreste Bridget og hennes venninne Caitlyn. Da Bridget får høre at vertinnen for selskapet er Erics eks-kjæreste, kaster hun sine øyne på bartenderen.

En annen gruppe består av to tenåringer fra Long Island, Monicas kusine Val og Stephie. De to rotet seg bort på veien da de støtte på et par punkrockere, Tom og Dave. I en restaurant i nærheten sitter Lucy i samtale med sin beste venn Kevin, som nettopp har blitt dumpet av performance-artisten Ellie for at hun kan flytte sammen med sin terapeut. Det går opp for Lucy og Kevin at de kanskje kan bli mer enn venner.

Et annet sted feirer det ferske paret Jack og Cindy mer enn det nye året. Cindy mistet dyden sammen med Jack kvelden før, og nå er hun redd for at han er sammen med henne bare av plikt.

Nå gjelder det alle rekker fram til selskapet før midnatt.

Amerikansk komedie (1999)
Originaltittel: "200 Cigarettes"
Med Ben Affleck (Bartender), Casey Affleck (Tom), Dave Chappelle (Disco Cabbie), Guillermo Diaz (Dave), Angela Featherstone (Caitlyn), Courtney Love (Lucy), Paul Rudd (kevin), Martha Plimpton (Monica)
Regi: Risa Bramon Garcia
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78