Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. september 2001 kl 22.00 Detektimen: Detektimen: Detektiv Jack Frost

Gjenstridige Jack Frost

Førstebetjent Jack Frost (David Jason) suspenderes fra sin stilling og settes under etterforskning. (Foto: Yorshire Television)
Førstebetjent Jack Frost (David Jason) suspenderes fra sin stilling og settes under etterforskning. (Foto: Yorshire Television)
I kveldens episode blir førstebetjent Jack Frost suspendert og satt under etterforskning. Samtidig gjør han et interessant damebekjentskap.

For første gang i sin karrière opplever Jack Frost hvordan det er å sitte på den andre siden av bordet. Det skjer i kveldens episode der den venneløse Frost opplever situasjonen som riktig utrivelig, ettersom det er hans eneste ”venn”, den nå pensjonerte politisjef Charlie Fairclough, som står bak klagemålet mot Frost. Saken involverer to mistenkelige konemord, der samme mann har mistet en ektefelle, med ti års mellomrom. Frost har saken nå, for ti år siden var det den pensjonerte politisjefen som hadde den.

Frost i et vakuum
Frost havner i et vakuum, uten å få lov til å gjøre jobben sin, og man forstår i hvilken grad politiarbeidet fyller førstebetjentens liv. Et lyspunkt er det allikevel i kveldens episode: En ny kvinne og venn kommer inn i Frosts liv.

Om serien
David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien ”Livet med Larkins”, spiller hovedrollene i NRKs nye detektime. ”Detektiv Jack Frost” er mektig populær i Storbritannia, der serien har toppet ratinglistene for dramaserier med et gjennomsnittlig seertall på over 16 millioner.

Serien om den egenrådige og uortodokse førstebetjenten Jack Frost ble en øyeblikkelig publikumstreffer i England i 1992. Flere serier ble laget i årene som fulgte, og så sent som i januar i år ble det sendt nye episoder som toppet listen over de mest sette dramaseriene i England.

”Detektiv Jack Frost” byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie
Produsent: Yorkshire Television
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Anthony Calf, David Beames, John Lyons, Eoin McCarthy, Isla Blair
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Førstebetjent Jack Frost (David Jason) suspenderes fra sin stilling og settes under etterforskning. (Foto: Yorshire Television)