Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. februar 2010 kl 21.40 House

Donorgåten

Dr. House (Hugh Laurie) ansetter en privatdetektiv, Lucas (Michael Weston), men motivene for ansettelsen fremstår som uklare for teamet hans. Foto: NBC Universal
Dr. House (Hugh Laurie) ansetter en privatdetektiv, Lucas (Michael Weston), men motivene for ansettelsen fremstår som uklare for teamet hans. Foto: NBC Universal
En tennisspiller, en bygningsarbeider, en kamsportutøver og en tubaspiller faller om døde, og det blir klart at fellesnevneren er organer mottatt fra samme donor. Problemet er bare at det ikke var det transplanterte organet som var dødsårsaken.

Det viser seg at det er flere mennesker som mottok organer fra samme donor, og House og teamet må skynde seg for å finne ut hva som tok livet av de andre slik at de unngår flere dødsfall.

House savner Wilson
House antar tidlig at det dreier seg om kreft, og står fast på denne teorien. Men litt etter litt begynner de andre å fatte mistanke om at House bare ønsker at det er kreft fordi han vil gjenopprette kontakten med Wilson.

Privatdetektiven
Teamet blir etter hvert oppmerksomme på at en mann følger etter dem på sykehuset, og da de konfronterer House med dette, innrømmer han å ha ansatt en privatdetektiv for å finne ut av den medisinske gåten. Men er det den virkelige grunnen til at han er ansatt?

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt at han har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Omar Epps (Akutten, Skrik 2).

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 5
Originaltittel på kveldens episode: "Not Cancer"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Robert Sean Leonard (Dr. Wilson), Omar Epps (Eric Foreman), Olivia Wilde (Thirteen), Peter Jacobson (Chris Taub).
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/ 23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no