Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. januar 2011 kl 20.15 Jordmødrene

Naturens krefter


Lange avstander er en stor utfordring for jordmødrene i distrikts-Norge. I tillegg sørger naturkrefter for jevnlige kamper mot ras, snøstormer og i 2010 - også en askesky!

Naturen spiller ikke alltid på lag med jordmødrene, men orkan i kastene hindrer dem likevel ikke i å gjøre sitt ytterste for at et lite barn skal komme trygt til verden. På Tynset rekker jordmor Målfrid så vidt frem med en fødende, mens i Alta er det askeskyen fra Island som skaper problemer. I tillegg blir båten innstilt!

I Alta får et morsomt par latteren til å sitte løst, men jordmor Ingrid blir veldig bekymret da hun neste morgen får høre at ungen sluttet å puste flere ganger i løpet av natten.

Om serien
Teamet bak suksessen "Jordmødrene" fra fødeavdelingen i Drammen har denne gangen fått være flue på veggen hos landets distriktsjordmødre. Vi møter disse uvurderlige menneskene i vill og nådeløs natur i Alta, Lofoten, Tynset og Odda.

Ikke alle barn kommer til verden på et stort sykehus. – Det som driver meg er troen på at kvinner kan føde hvor som helst, så lenge forholdene legges til rette, sier jordmor Annett som har spesialisert seg på hjemmefødsler.

I andre sesong av "Jordmødrene" er det nemlig distriktsjordmødrene på fire av landets avsidesliggende fødestuer som står i fokus. I seks episoder følger vi dem på lange vakter fylt av drama, gleder og sorger. I tillegg får vi et gripende innblikk hos fødende som deler det største og mest private øyeblikket i livet med oss, enten det er hjemme eller på fødestua.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Fakta (2010)
Prosjektleder: Chris Foss, chris.foss@nrk.no, 23 04 94 62 / 911 66 031
Pressekontakt: Silje Marie Lien, silje.marie.lien@nrk.no, 23 04 41 01/ 975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900