Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. desember 1998 kl 19.45 Antikviteter & snurrepiperier

Antikviteter & snurrepiperier (ttv)


NRK1 tirsdag 29. desember kl 19.45
Antikviteter & snurrepiperier (8:8)

Hardangerskap, primuser og puspas
Et hardangerskap fra tidlig på 1700-tallet til en verdi av mellom 50.000 og 70.000 kroner og en transparantvevd portiere fra 1930-tallet er blant antikvitetene vi får se i kveldens program. Og matretten puspas lages på primus.
Kjell Fuglehaug har nemlig invitert en av de store primussamlerne her i landet, Arne Paulsen, til studio. I tillegg til å vise fram et variert utvalg av gamle primuser, får vi også et innblikk i primusens fortreffelighet. Arne Paulsen er nemlig - litt humoristisk - president i Norsk Primusunion.
I og med primusens sentrale plass i programmet blir Gerd Wicklund-Hansen og Frode Aga utfordret til å lage en god gammel matrett på primus. De tar utfordringen på strak arm, og ender opp med den gamle middagsretten puspas.
Ellers i programmet blir det som vanlig et par gamle viser, blant annet en humoristisk vise om en peppersvenn som samler på minner om alle sine tapte kjærligheter.

Puspas
1 ? kg saltet fårekjøtt
1 l poteter
? kålhode
4 gulrøtter
? kålrabi
? ss hel pepper
Vann så det står halvt opp i gryten
Kjøttet skjæres i passe stykker. Halvparten av potetene skjæres i skiver. Ca halvparten av kjøttstykkene legges på bunnen av gryten. De oppskårne potetene legges oppå, og oppå der igjen legges resten av kjøttet. Pepperet strøs på. Kålrabi og gulrøtter legges på, tilslutt kålen i store stykker. Det hele koker under lokk ca to timer eller til kjøttet er mørt. Den siste ó time koker de hele potetene med.
NRK1 tirsdag kl 19.45

Bilde
Programleder Kjell Fuglehaug flankert av \"sine\" to kvinner, Ellen Ørnes og Veslemøy Solberg. (Foto: Truls Løtvedt)

Egenprodusert underholdning
Produsert av NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83