Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. august 2000 kl 20.25 St. Mikael

St. Mikael (t)


NRK1 søndag 27. august kl 20.25
St. Mikael (8:12)

Stadig i mediebildet

Nok en gang preger St. Mikael og Eva Gunnarsdotter forsidene av avisene, og sykehusledelsen begynner å tro at den eneste muligheten til å vri seg unna sladder i media er å kvitte seg med dr. Gunnarsdotter.

Presset øker mot den nyutdannende kirurgen, men hun har fortsatt kollegenes og kjæresten Christers fulle støtte. Den enkleste løsningen for styret, dersom de vil holde sykehuset borte fra førstesideoppslagene, er imidlertid å gi henne sparken, og muligens er det nettopp det som kan skje.

Enda verre blir det for dr. Gunnarsdotter når journalisten Svante Nylén tar turen innom sykehuset igjen for å se hvordan det står til med moren. Han benytter samtidig anledningen til å snoke litt i forholdene personalet jobber under, og det er ingen hyggelig overraskelse som møter han på akuttavdelingen.

Dr. Cedermark og dr. Hallman har fortsatt varme følelser for hverandre, men ingen av dem har gjort noe fremstøt siden personalfesten. Verst er det for Yvonne Hallman, som føler at situasjonen går ut over ekteskapet hennes.

Om serien
St. Mikael er en av de få sykehusene som fortsatt finnes i Stockholm sentrum. De siste 15 årene har sykehusets eksistens blitt truet av politikere, og sykehusets ressurser har kontinuerlig blitt utsatt for nedskjæringer. Akutten er St. Mikaels eneste håp, og et forsøk på å omorganisere og forbedre sykehusverdenen blir satt i gang av politikerne. Går det bra, kan St. Mikaels fremtid være sikret.

Serien om St. Mikael bygger på disse faktaopplysningene. Den forteller historien om menneskene som jobber på Akutten, mennesker som skal ta hånd om ofre for alt fra ulykker til skuddskader og mishandling. De skal også ta seg av mindre skader som kutt i fingeren, eller rett og slett hjelpe folk som trenger trøst.

De ansatte må prøve å glemme sine egne problemer og alltid la pasientene komme i første rekke. De er leger og sykepleiere som er håndplukket for sin kompetanse, og hver dag og hvert minutt er et spørsmål om liv og død.

Disse utgjør Akutten:
Sjefsoverlege Lars Wenkman (Björn Gedda), overlege Jan Mattsson (Leif Andrée),
kirurg Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), undersykepleier Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede), avdelingsleder Anita Johansson (Chatarina Larsson) og narkosesykepleier Max Sterning (Emil Forselius).

NRK1 søndag kl 20.25

Bilde
1. Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad) får støtte hos sine kolleger. (Foto: Joakim Strömholm)

Svensk dramaserie
Produksjon: SVT Drama
I rollene: Björn Gedda, Chatarina Larsson, Emil Forselius, Erika Höghede, Mats Långbacka, Rebecka Hemse, Åsa Forsblad og Leif Andrée.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no).