Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 18. november 2013 kl 20.55 Atelieret: Willibald Storn

Samfunnsengasjerte kunstnere


Kunstnerne vi møter i denne nye serien har gjennom flere tiår satt sitt preg på norsk billedkunst og samfunnsliv. Først ut er Willibald Storn.

De fleste av dem sto på barrikadene i 60- og 70-åren. I dag har de et etablert uttrykk, dog stadig i forandring og nyutvikling. For de har slett ikke lagt bort penselen, disse godt modne kunstnerne som fortsatt er samfunnsengasjerte.

NRK møter dem hjemme i deres eget atelier hvor de er i fullt arbeid. Der får de også «møte seg selv i døra» - ved at de ser og kommenterer sitt eget nærvær i utdrag fra NRKs rikholdige arkiv fra tidlige, ofte opprørske år.

Kunsnterne er, i tillegg til Willibald Storn, Inger Sitter, Oddvar Torsheim, Håkon Bleken, Rolf Groven og Irma Salo Jæger.


Willibald Storn
Storn er opprinnelig fra Østerrike, og etter et omflakkende liv rundt om i verden, havnet han i Norge på slutten av 1950-tallet.

Han stod tidlig fram på barrikadene for å få kunsten ut til folket og argumenterte sterkt for å bryte den tette forbindelsen som han så mellom kunstlivet og kapitalsterke krefter. Sammen med Per Kleiva og Anders Kjær startet han kunstgruppen GRAS, som på slutten av 1960-tallet gjennomførte svært provoserende kunstaksjoner, bl.a. på Høvikodden.

I dag bor og arbeider Willibald Storn i en tilbaketrukket bakgårdstilværelse på Kampen i Oslo.

Egenproduksjon 2013
Programansvarlig: Sverre Krüger
Prosjektleder: Henning Skjæret, 95031931
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00