Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. november 2001 kl 20.55 Niern: Niern: Maktens skygge

Stjerneadvokatens mareritt

Advokat Kit Devereux (Melanie Griffith) oppdager at sex, mord og politikk kan være en dødelig kombinasjon i thrilleren
Advokat Kit Devereux (Melanie Griffith) oppdager at sex, mord og politikk kan være en dødelig kombinasjon i thrilleren "Maktens skygge".
Vi møter Melanie Griffith i rollen som den kontroversielle og høyt profilerte advokaten Kitt Devereux i kveldens intense rettsdrama. Etter å ha agert som forsvarsadvokat for voldtektsforbrytere og mordere, bestemmer hun seg for å gå over til en noe tryggere advokatpraksis. En dag blir hun imidlertid overtalt til å representere en ung rap-artist som er beskyldt for mord.

Advokat Kit Devereux har vært forsvarsadvokat i saker som har skapt overskrifter og mediesirkus uten sidestykke. Etter at hun greier å få frikjent en antatt voldtekstforbryter i noe som blir en svært omdiskutert kjennelse, bestemmer hun seg for å roe ned og arbeide med økonomisk kriminalitet.

Men en dag dukker den unge latinamerikanske rap-artisten Bobby Medina (Wade Dominguez) opp. Han er beskyldt for brutalt å ha myrdet datteren til en eksentrisk milliardær. Overbevist om mannens uskyld bestemmer Kit seg for å ta saken som forsvarer uansett pris.

Hennes motpart i retten, aktor Jack Campioni (Tom Berenger), er hennes tidligere elsker. Han har politiske ambisjoner og akter å vinne saken for enhver pris, til tross for at han fortsatt har et nært forhold til forsvarsadvokaten.

Etter hvert møter Kit motstand fra innflytelsesrike personer, og hun oppdager at sex, mord og politikk er en dødelig kombinasjon.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Shadow of Doubt
I hovedrollene: Melanie Griffith, Tom Berenger, Craig Sheffer, Huey Lewis og Wade Dominguez.
Regi: Randal Kleiser
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Advokat Kit Devereux (Melanie Griffith) oppdager at sex, mord og politikk kan være en dødelig kombinasjon i thrilleren "Maktens skygge".