Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. juli 1999 kl 23.30 Underholdning for alle penga

Underholdning for alle penga (t)


NRK1 onsdag 7. juli kl 23.30
Underholdning for alle penga (2:6)

Følelser som underholdning

Tenk deg et følelsesladet fjernsynsdrama, erotiske intriger, hevn og avsløringer - uten en skuespiller eller manusforfatter i mils omkrets. Dette er talkshowenes verden, hvor vanlige menneskers følelser sørger for å underholde millioner tv-seere.
I kveldens episode av BBC-serien \"Underholdning for alle penga\" møter vi blant andre talkshow-vertene Ricki Lake og Jerry Springer. Begge to leder programmer på dagtid, hvor vanlige mennesker bretter ut privatlivet sitt. De klassiske temaene er blant annet gjenforening med en dypt savnet slektning, og grusomme og dramatiske beskyldninger om utroskap.

\"Finn en ny kjæreste\"
Jerry Springer leder showet \"Find A New Lover\". Her blir en av deltakerne overrasket med et frieri, som ofte viser seg å bli dårlig mottatt, for å si det mildt.
Ricki Lake (\"Tørk tårene mine og foren meg med min far som jeg ikke har sett på årevis\") er ekspert i å få maksimal følelsesmessig og dramatisk uttelling for \"historiene fra virkeligheten\" - mellom alle reklameinnslagene.

Andre har det verre
- Amerikanere liker å se at andre har det vondt, for det får oss til å føle oss bedre når vi vet at de har det verre enn oss, sier en publikummer.
- Jeg er den fattiges psykoterapeut, sier Ricki Lake.
Jerry Springer sier det som det er: \"Dette er verken hjernekirurgi eller Oxford-studier. Det er fjollete fjernsyn - det gjør ikke verden bedre, det er bare en morsom ting å gjøre, det er underholdning\".

NRK1 onsdag kl 23.30
Tidligere sendt 26.2.99

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/internett)
Ricki Lake har publikum i sin hule hånd...

Dokumentarserie produsert av BBC
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83