Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. september 2006 kl 19.55 Kaoskontroll

Klær for alle pengene

Lena Ubario elsker klær. (Foto: Monster AS)
Lena Ubario elsker klær. (Foto: Monster AS)
Kunstneren Lena tar vare på alle sine klesplagg selv om hun vet at de aldri mer kommer til å bli brukt. Nå har de hopet seg sånn opp at noe må gjøres. Hilde Hummelvoll og interiørdesigneren Kenneth Kolberg har kreative løsninger som vanlig.

Lenas store kjærlighet til klær og sko hindrer henne i å kvitte seg med dem. Kanskje hun en gang kan sy klesplaggene om? Nå har hun imidlertid innsett at hun trenger hjelp fra "Kaoskontroll".

I tillegg til klær, elsker Lena gamle ting fra Amerika. Hun har et uthus fylt til randen med pynteting og kunst. Lenas far mener at alt hun har er rask og derfor bare kan kastes. Hvordan går det når han kommer for å hjelpe henne med å rydde?

Om serien
I 10 programmer får folk hjelp med å få orden på hjemmet. Hver uke tømmes et nytt hjem. Alle deltakerens eiendeler ryddes ut, og plasseres i hagen. I løpet av to dager må de bestemme seg for hva de beholde og hva de vil kvitte seg med. Samtidig som sorteringen pågår, rykker Kenneth Kolberg og hans oppussingsteam inn, og pusser opp de aktuelle rommene.

Kaoskontroll er mer enn et oppryddingsprogram. Gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende. En pjuskete teddybjørn, gamle fotografier eller en samling servietter – ting som tilsynelatende er verdiløse, men som har stor affeksjonsverdi.

Disse tingene brukes aktivt i programmet for å fortelle historien til menneskene som besøkes. Kanskje de har mistet noen de er glad i, og ikke klarer å kvitte seg med tingene som minner om den avdøde? Eller kanskje man er av den typen som sparer på alt "i tilfelle rottefelle" eller hva om man flytter inn til noen som har "alt"? Skal man da ha dobbelt av alt, eller ta et oppgjør med fortiden?

Det er ikke alltid lett å ta en storopprydding – ofte er de tingene vi ikke har bruk for dem vi holder mest av. Men dersom man tør å ta skrittet fullt ut, og ta en skikkelig opprydding, vil man kunne få en ny, ryddig start, både mentalt og fysisk.

Produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Jon Peder Olrud, Monster, tlf: 92 68 88 45
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900