Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. september 2000 kl 16.00 Mot toppen

Mot toppen


Søndag 3. september kl 16.00
Mot toppen

Basismesterskapet er et uoffisielt norgesmesterskap i basisferdigheter for ungdom mellom 15 og 17 år. Lørdag 26. august arrangerte Olympiatoppen mesterskapet for tredje gang, i samarbeid med Oslo Idrettskrets og Idrettsfestivalen 2000. Deltakerne må gjennom en meget utfordrende hinderløype som setter store krav til basisferdighetene styrke, utholdenhet, spenst, hurtighet og koordinasjon.

Alle landets 19 idrettskretser har avholdt regionale kvalifiseringsrunder, og de beste fra hver krets møttes til finaledyst på Rådhusplassen i Oslo.

Formålet med Basismesterskapet er å motivere ungdom til å trene bredt og variert uansett hvilken idrett de ønsker å spesialisere seg i. Dessuten er et godt treningsgrunnlag viktig for oss alle, uansett om man velger en idrettskarriere eller ikke.

I programmet møter vi også toppidrettsutøvere som Kjetil André Aamodt, Susann Goksør Bjerkrheim, Stine Bruun Kjeldaas og John Ertzgaard som snakker om hvilken betydning basistrening har hatt for deres idrettskarrierer.

Espen Graff geleider oss gjennom Basismesterkapet med god hjelp av Finn Aamodt.

NRK1 søndag kl 16.00

Redigert opptak fra Basismesterskapet 26. august
Produsert av Dinamo Live
Programleder: Espen Graff