Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. februar 2001 kl 22.00 Autofil

Autofil (ttv)

NRK1 torsdag 22. februar kl 22.00
Autofil

Full tenning for Autofil

Jan Erik Larssen har gjort stor suksess med sitt program \"Autofil\", som hadde premiere i NRK2 på nyåret og fortsatt sendes på tirsdager der. Til glede for alle motorinteresserte blir nå hele programserien sendt også på NRK1.

Jan Erik Larsen dynges for tiden ned av post fra entusiastiske seere. For \"Autofil\" slår an.

- Å være autofil er som en seksuell legning, med dragning mot alt som handler om og drives av en motor, sier programlederen.

Jan Erik Larssen, som vokste opp med onkler som drev bilbutikk, har alltid vært opptatt av motor.

- På gutterommet mitt hang det bilplakater, ikke plakater av utfordrende damer. På bygda hvor jeg vokste opp, er det nok slik at bilen er et av de fremste statussymbolene for folk flest, sier Larssen.

Sulteforet
- En av årsakene til at folk får full tenning på Autofil, skyldes nok at programmet er mat for sulteforede bilentusiaster. I Norge har staten lært oss at vi skal ha dårlig samvittighet for å sette oss inn bak et ratt. Vi er lært opp til å mene at bil er et nødvendig og negativt onde. Dessuten skal alle ha dårlig samvittighet for ikke å kjøre kollektivt. Autofil er faktisk det første bilprogrammet på tv som snakker om gleden og entusiasmen ved å være opptatt av motor og bil.

Jan Erik Larssen lover mye fart og spenning i programmene utover vinteren og våren. Han farter rundt i en tanks på 37 tonn, kjører scooter og båt.

For Autofil dreier seg ikke bare om biler, men også om båter, motorsykler og småfly - kort sagt alt som har motor. En spesialimportert \"Smart Car\", utviklet av Mercedes- produsenten Daimler Benz og klokkefabrikanten Swatch, er kjøpt inn av NRK og er programleder Jan-Erik Larssens bil gjennom hele programserien.

Underholdning
I hvert program gir Autofil tips om hva man kan få kjøpt av stilige bruktbiler, og programmet bidrar også til å formidle salg av spesielle \"nytelsesbiler\" overfor seerne. Autofil er en underholdningsserie, og derfor blir ikke alle omtaler av nye og brukte biler alltid like faglig seriøse. Programlederen og redaksjonen kan komme til å falle for en bil på grunn av design eller ting som er på siden av hva en nøktern bilkjøper ville legge vekt på.

I første omgang er det planlagt 30 programmer i serien, som altså vil fortsette på NRK2 på tirsdager.

NRK1 torsdag kl 22.00
Tidligere sendt NRK2 2.1.01

Egenproduksjon fra Underholdningsavdelingen
Programleder Jan Erik Larssen
Prosjektleder Axel Hveding
Pressekontakt Inger Larsen,tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde:
Programleder Jan Erik Larssen er stolt av sin spesialimporterte Smart-bil. (NRK-foto: Ole Kaland)