Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. april 2008 kl 20.10 Dokumentar: Venner av Gud

Evangelisk kristendom i USA

Den amerikanske tv-journalisten Alexandra Pelosi intervjuer
 pastor Ted Haggard i den evangelisk kristne kirken i USA. (Foto: HBO)
Den amerikanske tv-journalisten Alexandra Pelosi intervjuer pastor Ted Haggard i den evangelisk kristne kirken i USA. (Foto: HBO)
De evangeliske kirkesamfunnene i USA utgjør en svært vid paraply med anslagsvis 50 – 80 millioner mennesker under seg. En reise tvers gjennom et evangelisk-kristent tversnitt av USA gir et inntrykk av disse menneskenes skepsis til utviklingslæren, deres null-toleranse for abort, sex før ekteskap og homofili.

I sin road movie gjennom det kristen-evangeliske USA setter den amerikanske tv-journalisten Alexandra Pelosi seg fore å finne ut hvilken påvirkning denne store bevegelsen har for utviklingen av amerikansk kultur og demokrati.

Saftige innhogg
Alexandra Pelosi er kjent for sine saftige innhogg i temaene hun blinker ut. Hun filmer alt selv, har regien og holder sine intervjuobjekter på mindre enn en armlengdes avstand.

Vi møter innflytelsesrike ledere for de evangelisk kristne som Joel Osteen (tv-presten med de høyeste seertallene i USA) og pastorene Ron Luce og Ted Haggard. Sistnevnte var inntil 2006 president for National Association of Evangelicals med en medlemsmasse på 30 millioner. Han måtte trekke seg da rykter om at han skulle være homoseksuelt aktiv begynte å versere. Selv avviser pastor Haggard påstandene (opptakene med ham ble gjort før skandalen seilte opp).

Pelosi har tidligere vunnet en Emmy-pris for sin dokumentar om den første presidentvalgkampen til George W. Bush.

Amerikansk dokumentar (2006)
Originaltittel: Friends of God: A road trip with Alexandra
Produsert av: HBO Enterprises
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer