Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. august 2008 kl 23.15 Hva skjedde med Madeleine?

Seriemorder går løs

Mike Walker (David Hayman) oppdager at en seriemorder er på ferde. Foto: Lynda La Plante Productions.
Mike Walker (David Hayman) oppdager at en seriemorder er på ferde. Foto: Lynda La Plante Productions.
Det ut som om det kan være en seriemorder på ferde. En ung pike blir voldtatt og drept, og granskingen av saken leder politiet til en rekke lignende uoppklarte saker fra de siste ti årene. Den plagede politietterforskeren Mike Walker tar saken.

Den unge skolepiken Madeleine blir voldtatt og drept, og politiet jobber for fullt med saken. Men etter en måneds etterforsking står Walkers kollega, Roisin Connor, fortsatt uten et eneste spor. Til slutt gir Walker ordre om å sjekke lignende uløste saker de siste ti årene.

Da de finner tre saker som ligner, skjønner de at de sannsynligvis står overfor en seriemorder. Connor tar kontakt med Max Stanford, en kjent amerikansk kriminalpsykolog som er ekspert på å lage profiler på gjerningsmenn. Men er denne karismatiske amerikaneren i stand til å hjelpe henne med å forstå morderen før han slår til igjen?

Om serien
Lynda La Plante er ansett som en av de viktigste og mest spennende skribentene og produsentene i moderne britisk fjernsyn. Hun bruker ekstremt mye tid på research, og lar alltid politiet gå gjennom manuskriptene sine slik at det ikke skal blir noen faktiske feil i seriene.

"Hva skjedde med Madeleine?" er den ellevte av miniseriene i serien" Trial & Retribution". Dette er intense psykologiske dramaer der vi som seere ved siden av å følge politijakten kommer tett på ofrene i de ulike sakene.

Serien er sendt tidligere.

Britisk dramaserie (2006)
Originaltittel: Trial & Retribution XI: Closure
Produsert av: La Plante Productions
I rollene: David Hayman, Victoria Smurfit, Dorian Lough, Sarah Ozeke og Michael Brandon.
Skrevet av Lynda La Plante. Regi: Edward Hall.
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no