Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. oktober 2013 kl 22.30 Migrapolis: Mitt dyrebare dyr

Godt for menneskene


Vi bruker mye tid og penger på kjæledyrene våre. Mange mener det er verdt det, fordi dyrene gjør livet bedre. Vi møter en gatemagasinselger og hans faste følgesvenn Berta, en ti år gammel jente som når stadig nye høyder med ponnien Obelix og en bilmekaniker som mener en fisk har brakt ham lykke.

Med eieren på jobb
Valpen Berta er med eieren sin på jobb hver dag. Magnus W. Jenssen selger gatemagasinet =Oslo ved Grorud senter, og har alltid Berta ved sin side.

Da den forrige hunden hans døde, trodde ikke Magnus at han ville orke å knytte seg til en ny hund, men han ble overtalt til å ta i mot Berta. Mange tror ikke folk i hans livssituasjon vil klare å passe på et dyr, ifølge Magnus. Han mener tvertimot at ansvaret for hunden gjør at han også tar bedre vare på seg selv.

Vinner med sin bestevenn
Er hest best? Svaret er helt klart ja, i følge 10 år gamle Celin Inez Currie.

Sørlandsjenta har sittet på hesteryggen siden hun bokstavelig talt kunne gå. I dag er hun en aktiv sprangrytter. Sammen med ponnien Obelix, som også er Celins beste venn, opptrådte hun i år for andre gang på prestisjetunge Oslo Horse Show. Familien Currie har totalt fem hester hjemme i Fevik. De er ikke bare kjæledyr, men også familiemedlemmer som krever stell og oppfølging alle dager i året.

Kjøpte fisk – fikk barn
Interessen for akvariefisk har Kevin Xang Van Ho hatt siden han var liten, men det var først for to år siden lidenskapen tok helt av. – Jeg og min kone har prøvd å få barn i over ett år uten å lykkes. To dager etter at jeg tok min første dragefisk hjem, ble kona mi gravid, forteller Kevin.

I dag har Kevin flere dragefisker i det enorme akvariet sitt i stuen. Fiskene koster titusenvis av kroner, men han tror at de bringer lykke og velstand. – Det går bra på jobben. Jeg tjener bedre og jeg er lykkelig med min familie.

Reportere: Hung Ba Mai, Vegard Thomas Olsen, Edin Babic
Prosjektleder: Nils Gelting Andresen
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900