Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. april 2007 kl 22.25 Aks av gull

Sting på nynorsk

Kjell Inge Torgersen har gjort stor suksess med sin tolking av kjente Sting-låter. (Foto: Henning Carr Ekroll)
Kjell Inge Torgersen har gjort stor suksess med sin tolking av kjente Sting-låter. (Foto: Henning Carr Ekroll)
Fredag 30. mars var Kjell Inge Torgersen gjest i det populære musikkprogrammet Beat for beat. I kveld er han tilbake, helt på egen hånd. Fra Utstein kloster i Rogaland holder han konsert basert på kjente Sting-låter.

Stavangerartisten Kjell Inge Torgersen har tidligere gitt ut albumet "Ask av gull" som er basert på kjente låter fra superstjernen Sting. For sitt arbeid med å gjendikte og omarrangere superstjernens låter til nynorsk har Torgersen høstet god kritikk. Anmelderne mener at Torgersen får frem essensen i Stings musikk samt gir et sterkt personlig preg på musikken. Han blir og rost for å bringe frem melodienes styrke og melankolien med sine smale arrangementer.

I høst gjorde NRK opptak av en konsert Kjell Inge Torgersen og bandet hans holdt på Utstein Kloster i Rogaland. Kveldens program byr på høydepunktene fra konserten der Torgersen fremfører Sting-klassikere på nynorsk. "Fields of Gold" er blant annet blitt til "Aks av gull", mens "Every Breathe you Take" er blitt "Andedrag" og "Fragile" heter "Skjøre".

I løpet av konserten får du høre disse melodiene samt mange flere av Stings klassikere - i sin nye drakt.

Utstein Kloster er Norges eneste bevarte middelalderkloster og ligger på Mosterøy i Rennesøy kommune. Kirken på Utstein Kloster er kjent for sin unike akustikk, og det arrangeres tidvis konserter av ulikt slag der.

Egenprodusert musikkprogram
Produsent: Bjørn Olav Skjæveland
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no