Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. januar 2011 kl 21.30 Snøballkrigen

Kjærester og snøballkrig


I kveldens episode av Snøballkrigen blir det både kjærestebrudd og nye kjærester i Vardø.

I Vardø lever arbeidsledige Dani livet med festing framfor jobbsøking - til morens store fortvilelse. Nå har han funnet seg en ny kjæreste.

Kjetil og Mariann har vært sammen siden de var små. Nå er de 17 år og går fra hverandre selv om de har sønnen Kevin sammen. Besteforeldrene stiller opp som aldri før for at det skal gå bra for de unge foreldrene som når blir aleneforeldre.

Thor Valters rørleggerbedrift sliter og han har lagt ut alle varene i butikken for salg.

Anita og komitéen er fortsatt i Japan for å lære mer om Snøballkrigsporten som de håper kan hjelpe dem å skape optimisme i Vardø. De får omvisning på snøballkrigarenaen.

Om serien
Ytterst mot Barentshavet ligger Vardø. Den lille byen er preget av fraflytting og husene står tomme. Nå går innbyggerne til snøballkrig for å redde byen. Ideen har de fått fra Japan, der snøballkrig er en kampsport som heter Yukigassen.

I et halvt år har regissør og produsent Fridtjof Kjæreng filmet fire miljøer i Vardø bokstavelig talt natt og dag, og han kommer de frittalende vardøværingene tett inn på livet. I "Snøballkrigen" skildrer han et fandenivoldsk pågangsmot og en absurd humor som mangler sidestykke, til og med i nordnorsk sammenheng.

Fridtjof Kjæreng og produksjonsselskapet f(x) har i tillegg til å starte suksessen med Lars Monsen og "Canada på tvers", tidligere laget "Hussains Kjøttbutikk" og "Kong Hussain av Pakistan - Dronning Asia av Norge" som ble vist i NRK. Sistnevnte vant Prix Europa i Berlin for beste TV dokumentar i 2005. Våren 2010 hadde Kjæreng stor suksess med filmen «Snøhulemannen» på kino.

Dokumentarserie i 8 deler
Produsert av f(x) for NRK
Regi og produsent: Fridtjof Kjæreng
Producer: Benedikte Bredesen
Prosjektleder NRK: Marie Sjo
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, anja.nylund.hagen@nrk.no, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, info@nrk.no 815 65 900

Lenke til flere bilder:


LENKER
  • Lenke til flere bilder: