Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. oktober 2001 kl 22.30 Sopranos

Altervinens forbannelse

Far og sønn Soprano (James Gandolfini og Robert IIer)
Far og sønn Soprano (James Gandolfini og Robert IIer)
Tony og Carmela har nok bekymringer fra før. Men nå har de også fått problemer med Anthony. Unge Soprano har nemlig sammen med gode venner forsynt seg grovt av den hellige altervinen. Naturligvis med den følge at det blir rabalder på skolen.

Skolens ledelse lar Tony og Carmela forstå at slik oppførsel er helt uakseptabel, og at Anthony sannsynligvis har en slags hjernesvikt som forutsetter spesial-undervisning.

Tony går i seg selv og tenker tilbake på sine egne guttedager. Han forteller dr. Melfi blant annet om hvordan han var øyenvitne til at faren og onkel Junior banket opp en nabogutt, og hvordan moren ved en gitt anledning hadde vært voldelig med en gaffel. Han minnes også farens første arrestasjon.

Slike tanker får Tony til å tro at kanskje sønnen er arvelig belastet med et forbrytersk sinn og at Anthony derfor er dømt til et liv i underverdenen. Han blir ikke beroliget av dr. Melfis forsikringer om at den type ungdommelige utskeielser er ganske normalt.

Unge Soprano blir midlertidig straffet med tv-forbud, og inntil videre blir det heller ingen Nintendo. Han må også gjøre daglige visitter til Livia på aldershjemmet i tre uker.

Om serien
Vi møter et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktiv mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien

Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistensgrunnlag svikter. Det blir svikt i penge-tilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.

Amerikansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Far og sønn Soprano (James Gandolfini og Robert IIer)