Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. januar 2003 kl 20.35 Advokatene

Barmhjertighetsdrap?

Bobby Donnell er sjef for sakførerkontoret Donnell, Young, Dole & Frutt i den amerikanske serien
Bobby Donnell er sjef for sakførerkontoret Donnell, Young, Dole & Frutt i den amerikanske serien "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Sjefen for advokatkontoret Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston går i ilden for å forsvare en mann som hevder han begikk barmhjertighetsdrap på sin dødssyke kone. Men i retten kommer Bobby Donnell i alvorlige vanskeligheter med sin forsvarsstrategi.

Scott Simpsons kone hadde kreft på eggstokkene og var terminalt syk. Bobby lykkes med å få både fru Simpsons sykepleier og hennes lege til å bekrefte i retten at hun bare hadde få dager igjen å leve. De to hadde dessuten gitt henne blanding av morfin og valium for å framskynde dødstidspunktet. I et ubevoktet øyeblikk hadde likevel Scott Simpson skutt sin kone i hodet med en medbrakt pistol.

Saken tar en vending til det verre for Bobby og hans klient når dommeren avviser vitnene som irrelevante for skyldspørsmålet.

Vikarierende motiv?
I tillegg havner Bobby i et dilemma når hans kollega og samboer Lindsay Dole anklager ham for å ta saken altfor personlig. Hun har nemlig kjennskap til at Bobby og faren hjalp moren til en mindre smertefull død da Bobby bare var 15 år gammel…

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post