Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. januar 1999 kl 21.55 Lengselens blå blomst

Lengselens blå blomst (t)

NRK1 søndag 31. januar kl 21.55
Lengselens blå blomst (4:4)

Mot en lykkelig slutt?
I siste del av dramaserien \"Lengselens blå blomst\" tror Betty Tollman at hun omsider har gått av med seieren i den lange kampen for kjærligheten.
Nå forbereder hun seg på at hun endelig skal bli gift med grev Claes Ekencrona, hennes livs kjærlighet og faren til hennes barn.
Foreløpig er hun lykkelig uvitende om hva Claes\' foreldre har satt i gang for å forhindre ekteskapet. Heller ikke har hun noen anelse om at løgnaktig sladder om henne har nådd fram til Claes. Ryktene forteller nemlig at hun er Abraham Schöndorffs elskerinne...

Om serien
Det handler om ung kjærlighet under napoleonskrigens skygge i denne påkostede dramaserien fra Sveriges Television. \"Lengselens blå blomst\" er en fri bearbeiding av en av Alice Lyttkens\' populære historiske romaner.
Hovedpersonen, Betty Tollman, er den yngste datteren i en uformuende, men respektabel borgerlig familie. Hun drømmer om den store kjærligheten og har liten sans for regler og konvensjoner, noe som skaper stor bekymring hos hennes eldre søsken, enken Ulrika og handelsmannen Gustav.
På et ball blir Betty presentert for greve Claes Ekencrona. De blir begge brått og dypt forelsket. Men Bettys familie frykter at hun skal bli et tidsfordriv for den fornemme unge mannen og ende opp med et tilsmusset rykte. Claes\' familie ser på sin side helst at han gifter seg med den rike adelsfrøkenen Sophie Spjuut.
De unge skuespillerne Eva Röse og Reuben Sallmander topper rollelisten, som dessuten består av berømte navn som Harriet Andersson, Bibi Andersson, Marika Lagercrantz og Hans Alfredson.
NRK1 søndag kl 21.55

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
1. Skal Betty (Eva Röse) og Claes (Reuben Sallmander) endelig få hverandre? (SVT-foto: Bengt Wanselius)

2. Betty (Eva Röse) forbereder seg på endelig å bli Claes\' hustru. (SVT-foto: Bengt Wanselius)

Svensk dramaserie etter en roman av Alice Lyttkens
Sendt i SVT1 12.10. - 2.11.98
Originaltittel: Langtans blåa blomma
I rollene bl.a. Eva Röse, Reuben Sallmander, Marika Lagercrantz, Benny Haag, Harriet Andersson, Bibi Andersson og Hans Alfredson
Regi: Lárus Oskarsson
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51