Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. mai 2011 kl 20.15 Kjærlighetshagen

I tykt og tynt


Anna hadde akkurat forelsket seg i Cecilie da hun fikk en fryktelig beskjed. Anna var blitt rammet av brystkreft og stod plutselig foran en alvorlig sykdomsperiode med operasjoner og cellegift. Den tøffe beskjeden skremte ikke bort Cecilie, som bestemte seg for å støtte Anna 100 prosent.

Da Anna Aarseth fikk kreftdiagnosen, forstod hun at hun stod foran en tøff tid og var innstilt på at det ferske forholdet til Cecilie ville gå i vasken på grunn av belastningen som ville komme. Men Cecilie Priscilla Norseth står ved kjærestens side gjennom tøffe operasjoner og cellegiftkurer, og ikke minst den tøffe tiden etterpå.

På grunn av sykdommen føler Anna at hun har bidratt lite i det nye rekkehuset de to deler i Nittedal. Så nå vil hun gjerne takke Cecilie for alt hun har gjort, ved å gi henne en kjærlighetshage.

Gartnerteamet Yvonne og Steven drar derfor til Nittedal for å lage en moderne og praktisk hage rundt det vesle rekkehuset. Hagen er ikke stor, men Yvonne og Steven vet hvordan de skal utnytte plassen maksimalt og skaper flere seksjoner med ulike stiler og bruksområder. Det blir et japanskinspirert hjørne med bambus og hvite steiner, ferdigplen, krukker, barlindhekk, hortensiaer og en inngang dekket med gangbaneheller. I tillegg fornyer de området rundt utepeisen på baksiden av huset med sittetrapp og tak av seilduk. Cecilie vil nok få seg en ordentlig overraskelse når hun intetanende kommer hjem.

Om serien
Utover våren følger vi ni par som av ulike grunner ønsker å overraske sin kjære med en vakker hage i gave. Programleder Phung Hang (kjent fra NRK Super) og gartnerteamet tar utfordringen på strak arm, og resultatet er rørende historier og nyttige hagetips.

Yvonne Dengin kjenner nok mange igjen fra "Forandring fryder i hagen" med Hilde Hummelvoll, og hun har også skrevet flere hagebøker.

Norsk hageprogram 2011
Produsert av: Storyteller
Produsent: Rune Obrestad
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900