Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. februar 1999 kl 20.00 Babels bord

Babels bord

NRK1 onsdag 10. februar kl 20.00
Babels bord (1:16)
Oppdatert melding

Med Kant på kafé
- Hvorfor kan vi ikke diskutere Kant over kafébordet, spør programleder Cicilie Sonstad i den nye serien \"Babels bord\". Ja, hvorfor ikke?
Cicilie Sonstad er hovedfagsstudent i filosofi og dessuten en ivrig kafégjenger. Hun ble derfor det selvfølgelige valg som programleder for NRK2s nye satsning \"Babels bord\" med første sending i kveld.

- Og hvorfor møtes rundt \"Babels bord\"?
- Babel var i følge Bibelen det stedet der alle språk og all forvirring oppstod. Og om vi ikke akkurat løser alle problemer, skal vi i hvert fall snakke om dem, sier Cicilie. - Mangt et verdensproblem er blitt debattert rundt kafébordet, også langt ut i de små timer. Men vi er på lufta noe tidligere, fra 20.00 hver onsdag, og vil ta opp temaer knyttet til filosofi og moral, trender, religion og teknologi. Ting som opptar folk i vår samtid, ting det er spennende å snakke om.

Den gode samtalen
- Vi henvender oss til alle som liker den interessante samtalen, og inviterer spennende gjester til å møtes på Mackkjelleren i Tromsø, sier Cicilie som har med seg medstudent Per Christian Strøm under sending. Per Christian skal holde et våkent øye med kafégjester som ønsker å bryte inn i praten eller stille spørsmål underveis. Men Kant på kafé, er det ditt alvor?
- Jeg har jobbet med Kant under hovedfaget mitt og mener han har mange interessante synspunkter som kan være av betydning for dagens moderne menneske, sier Cicilie Sonstad med et smil. Men det står mye mer på programmet.

Første sending
Første sending fra \"Babels bord\" tar for seg vår samtid. Programleder Cicilie Sonstad har invitert professor Sigurd Skirbekk til kafébordet sitt for å snakke om ideologi, myte og tro ved slutten av vårt århundre - noe som også er tema for hans nye bok.
Uro, kaos, egoisme, - er vi i et århundre hvor ideologiene faller, - og hva gjør det med dagens menneske? Trolig vil samtalen dreie seg om slike viktige spørsmål. Kafégjestene inviteres til å komme med spørsmål og innspill underveis, og som kveldens kulturperle presenteres Katia Cardenal som synger vår egen Prøysen - på spansk! I en verden der grenser krysses hurtigere enn noensinne, vinner han gjenklang i en latinamerikansk hverdag, akkurat som her hjemme på berget.

NRK2 onsdag kl 20.00

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Cicilie Sonstad og Per Christian Strøm er programledere for \"Babels bord\". (Foto: Ola Røe)

Universitetskafé fra Tromsø
Regi: Sylvi Liljegren, NRK Troms
Programledere: Cicilie Sonstad og Per Christian Strøm
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41