Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. juni 2001 kl 20.10 Vagn på kanalferie

Kanalseiling – en egen kultur

Elvebåten “Plevier” seiler videre gjennom tradisjonsrike byer. Vagn nyter det vakre landskapet og vinmarkene langs Mosel i Tyskland og får vitterlig erfare at kanalseiling og sluser tilhører en egen kultur.

Før Vagn tar farvel med de smale franske kanaler og sluser lærer han seg å hilse på fransk manér.

“Plevier” seiler videre på elven Mosel og passerer hertugdømmet Luxembourg. Her får Vagn med seg den tradisjonsrike prosesjonen i Echternach. Hele byen danser i gatene til fengende musikk fra 57 hornorkestre. Det er faktisk den samme melodien som spilles om og om igjen.

Båten passerer de flotte vinmarkene langs Mosel i Tyskland. Vagn og mannskapet besøker også et lite bakeri som ligger langs bredden. Eieren Manfred Dören forteller ivrig om oversvømmelsene da Mosel sist gikk over sine bredder.

Om serien
Den danske reporteren Vagn Olsen er igjen på reisefot. Denne gangen går ferden på den 60 kilometer lange vannveien gjennom det europeiske kontinent.

Ferden begynner i Skagen med kystfartøyet “Lorelei” og fortsetter deretter med elvebåten “Plevier” på kanaler og farbare elver fra Rotterdam i Nederland til Sulina i Romania.

Det store spørsmålet er om båten kan gjennomføre hele reisen? Det er over 4000 kilometer til målet, og ruten går gjennom Holland, Belgia, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Serbia, Bulgaria og til slutt Romania.

Det blir et møte med både det kjente og det ukjente. Underveis treffer Vagn en rekke fargerike personligheter. Kontrastene er også mange, for det er stor forskjell mellom livsmønstrene i det pulserende Rotterdam og det fattige Sulina.

Dansk reisereportasje
Originaltittel: Vagn på floden
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53