Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. juli 2002 kl 19.30 Mat

Brødbaking og blågul vin

I kveldens utgave av ”Mat” gir kokken Tina Nordstrøm seg i kast med brødbaking. Og programleder Tomas Tengby tester svensk vin!

Å bake selv er faktisk like enkelt som det ser ut når Tina gjør enkle og gode focaccia, krydderbrød og sitronbrød.

Det svenske ”smørgårbordet” er verdensberømt, men hvordan er det med svensk vin? I Tranås, Sveriges svar på Bordeaux, lages en av de få blågule vinene – en tyttebærvin som selges på Systembolaget. Tomas Tengby avlegger vinfabrikanten Johan Ehrlin et besøk for å se hvordan framstillingen går til.

I kveldens tips skal blant annet vineksperten Hans-Uno Bengtsson lære oss hvordan vi best kjøler ned sjampanje.

Om serien
Programleder Tomas Tengby og kokk Tina Nordström tar oss med rundt i det europeiske kjøkken. De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Hovedingrediensene er frukt, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Vi blir også med på innkjøp og på spennende matreiser, og det blir reportasjer og historikk. Og ikke minst vil det bli forslag til alternative råvarer som kan lokke seerne ut på kjøkkenet.

På www.svt.se/mat finner du alle oppskriftene, tips og annen matnyttig informasjon.

Svensk serie fra 2001
Programleder: Tomas Tengby
Kokk: Tina Nordström
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23047751/95100299


LENKER
  • Seriens nettsider 
  • Oppskrift focaccia 
  • Oppskrift krydderbrød 
  • Oppskrift sitronbrød 
  • Oppskrift eplekompott med vanilje