Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. august 2000 kl 23.10 Den gode kvinnen fra Gottsunda

Den gode kvinnen fra Gottsunda (t)

NRK2 fredag 11.august kl 23.10
Den gode kvinnen fra Gottsunda

Kjærlighet mot alle odds

Alladin og Malvina er begge oppvokst i forstaden Gottsunda utenfor Uppsala. De har kjent hverandre siden de var sju år, men det var først da hun var 19 år at Malvina bestemte seg: Hun elsker Alladin og velger å tro på en framtid med ham. Så spørs det om kjærligheten er sterk nok til å gjøre Alladin til en lovlydig borger. Han er nemlig en \"versting\".

Alladin vokste opp i en familie med mor og elleve brødre. På skolen var han bråkete, han røkte hasj og etter hvert tok barnevernet over.

Siden har Alladin vært innom en rekke behandlingshjem for unge med problemer. Han har deltatt i alt fra fjellklatring og seilaser til Kanariøyene til datautdanning på veien til et liv tilpasset samfunnet.

Men, som Alladin selv sier: - Det er bare jeg selv som kan gjøre noe med livet mitt.

Gravid
Så viser det seg at Malvina er gravid. Hun bestemmer seg for å konvertere til islam, og de to gifter seg. I Malvina og det kommende barnet ser Alladin en mulighet til å nå den tryggheten som han alltid har lengtet etter.

- Er det kjærligheten som skal forandre Alladin? spør filmskaperen Richard Solarz. Han har fulgt paret i et og et halvt år - fra Alladin kom inn på behandlingshjem til barnets fødsel.

Dette er historien om en ung mann som er havnet på skråplanet og som utvikler seg til å ville spille med samfunnets regler. Hvorfor? Fordi han har noe å leve for og noen som tror på ham.

NRK2 fredag kl 23.10

Dokumentarfilm fra Sveriges Television
Originaltittel: Dokumentaren: Gottsunda Woman
Av Richard Solarz
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51