Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. april 2006 kl 22.30 Siv og Knut - en kjærlighetshistorie

Endelig avrusning

Siv og Knut har fått plass på Ullevål sykehus. Nå venter tøffe uker med avrusning. (Foto: Anniken Mjaaland)
Siv og Knut har fått plass på Ullevål sykehus. Nå venter tøffe uker med avrusning. (Foto: Anniken Mjaaland)
Dagen Siv og Knut har ventet på er endelig kommet. De har begge fått plass på Ullevål sykehus til avrusning. Ekteparet er oppstemt samtidig som Siv opplever en slags kjærlighetssorg over å skulle si farvel til heroinen.

På rommet ekteparet har levd de siste månedene bærer det preg av oppbrudd. Siv og Knut er i ferd med å pakke ned sine eiendeler og forbereder seg på noen tøffe uker på Ullevål sykehus.

Mens Siv setter det siste skuddet, sitter Knut på gata for å tigge penger til tobakk. Uten tobakk frykter han at verken kona eller han selv vil klare oppholdet.

Det er tidlig vår i Oslo når Siv og Knut møter opp til avrusning. Fra vinduet på sykehuset har ekteparet utsikt til en stor lekeplass, en utsikt som gir Siv en ekstra motivasjon. Et sted i Norge har hun nemlig tvillingjenter på 11 år som bor i fosterhjem. Sivs største ønske er at hun en dag kan ta vare på jentene sine igjen.

Om serien
Høsten 2003 fortalte Dagbladet Magasinet historien om kjæresteparet Knut og Siv, begge to narkomane og hjemløse. Deres eneste mål var å skaffe nok penger til heroin og morfin, og paret levde sitt liv på gata i Oslo.

Likevel ønsket Knut og Siv å gifte seg. I en periode på fire måneder tigget Knut 14.000 kroner for å gi Siv drømmebryllupet hennes.

Magasinets reportasje fra bryllupet ble opptakten til en unik dokumentarserie. Regissør Are Faaberg har i etterkant fulgt Siv og Knut i over to år. Det hardt prøvede ekteparet byr på seg selv på godt og vondt, og vi får et innblikk i deres fortvilte hverdag, men også grenseløse kjærlighet overfor hverandre.

Innkjøpt dokumentarserie (2006)
Produsert av Rubicontv
Regi: Are Faarberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,