Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. desember 2003 kl 20.35 Presidenten

Pikant i Det hvite hus

Marine-kommandør Jack Ross (Christian Slater) flytter inn i Det hvite hus. (Foto: Warner Bros.)
Marine-kommandør Jack Ross (Christian Slater) flytter inn i Det hvite hus. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet og staben i Det hvit hus nyter fruktene av det gode valget og forsøker å bygge videre på resultatene av seieren. En romanse er på gang mellom en marineoffiser og en ansatt i staben.

I et konservativt valgdistrikt i California har demokratene overraskende feid republikanerne av banen, noe som gir presidentens rådgivere en uvanlig idé. Kommunikasjonssjef Toby kontakter sin eks-kone, kongresskvinnen Andrea Wyatt.

Kommandør på huset
Jack Ross, kommandør for US Marines, flytter inn i Det hvite hus. Straks oppstår det kontakt mellom ham og en flørtelysten Donna, stabssjefens sekretær.

Og president Bartlet forsøker å tilbringe en avslappet og romantisk aften med fru Abbey, men samme kveld skjer det et statskupp i Venezuela.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros' nettsider