Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. juli 2000 kl 22.00 Detektimen: Leos lov

Leos lov (t)

NRK1 fredag 28. juli kl 22.00
Leos lov (6:8)

Sannheten betyr døden

I et år har Stefan Achatz betalt millionbeløp for å beskytte sin kone Sandra. Hun blir overvåket mot sin vilje av livvakter dag og natt, men en dag finner de henne død. Hun ville så gjerne ha friheten, men har nå betalt med sitt liv.

Politisjef Leo Kress er raskt på pletten for å ta dødsfallet og omstendighetene rundt i nærmere øyensyn. Obduksjonsrapporten viser at Sandra var gravid, men Stefan er ikke forplantningsdyktig.

Om serien
NRK1 er i gang med en ny tysk detektime som har fått tittelen \"Leos lov\". Serien har allerede gått en stund, og gjort suksess på tyske skjermer, og nok en gang handler det om en middelaldrende tysk politisjef i München. \"Leos lov\" er blitt den mest populære kriminalserien i hjemlandet etter at Derrick tok farvel med tv-seerne.

Hovedpersonen i serien er politisjef Leo Kress (Rolf Schimpf). Han leder en gruppe yngre detektiver som arbeider med de mest alvorlige og kompliserte kriminalsakene i München, og til stadighet er det nye mord og forbrytelser som skal oppklares. Leo Kress har både samme autoritet og intellekt som vi husker fra Derrick, og det er selvfølgelig ikke en eneste sak som forblir uoppklart når Kress leder etterforskningen.

Kress? nærmeste og beste kolleger i etterforskningsgruppen er Heymann (Michael Ande) og Richter (Pierre Sanoussi-Bliss), og når trekløveret er på forbryterjakt, er det ikke mange detaljer som går dem forbi.

NRK1 fredag kl 22.00

Tysk kriminalserie
Originaltittel: Der Alte
I hovedrollene: Rolf Schimpf, Michael Ande, Pierre Sanoussi-Bliss
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18