Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. april 2000 kl 20.30 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 søndag 2. april kl. 20.30
Halleluja

Rolv Wesenlund og Bjelleklang i \"Halleluja\"

Alvor og humor går hånd i hånd hos Kjell Erik Moen denne søndagen.
Rolv Wesenlund har blåst liv i barnetroen. Nå kan han ikke tenke seg å leve uten. Samtidig har Bjelleklang gitt nytt liv til gamle negro spirituals og oversatt dem til norsk.

- Lenge syntes jeg det virket utrolig at Gud kunne høre bønnene til alle mennesker på jorda. Men se på Internett. Nå kan jeg sende en melding ut på nettet, og den kan i prinsippet fanges opp av hver eneste person i verden. Når vi mennesker kan få til sånt med vår teknikk, da blir det ikke så utrolig lenger å tenke seg at Gud kan høre alles bønner.
Det lyser engasjement av Rolv Wesenlund der han legger ut om sine tanker om Gud og om troen fra barndommen, som han har funnet stadig mer tilbake til de siste årene.
- Nå virker det nesten umulig å ikke tro. Jeg kunne ikke tenke meg å leve uten noe fast punkt i tilværelsen, sier skuespilleren, jazz-elskeren og tv- mannen som fortsatt går for å være et av kongerikets morsomste mennesker.
Det kan virke som om tro og humor er to sider av samme sak for denne mannen, og som han selv sier:
- Hvis de ikke har latter og noen gode vitser i himmelen, da kan det være det samme.

I Horten hadde de det meste
Om det var i Frelsesarmeen i Horten at unge Wesenlund fikk sin symbiose av tro og humor inn i systemet, vet han vel knapt selv. Sikkert er det i hvert fall at det var i Frelsesarmeen han tråkket sine barnesko. Der, og i det meste av menigheter og trossamfunn som fantes i Horten rundt krigen.
- Vi hadde jo alt i Horten, fra Smiths Venner og pinsevennene til Frelsesarmeen og Kirken. Vi var innom det som var, men det ble mest armeen på meg. Der var det musikk, show og store \"stjerner\" på besøk, som for eksempel Lapp-Lisa. Det var rett og slett den beste underholdningen i byen, ler Rolv Wesenlund.
I kveldens program snakker Wesenlund fritt både om sin egen tro og om retningen han mener det norske samfunnet er i ferd med å ta. En retning han frykter vil gjøre kål på vår egen kulturarv.
Selv om det neppe er dem Wesenlund har i tankene, må også kveldens artister etter hvert kunne regnes som en del av den norske kulturarv. De fem karene i vokalgruppen Bjelleklang har oversatt gamle afroamerikanske spirituals til norsk. Det skulle borge for \"åndelige viser\" i rette wesenlundske humor- ånd.

NRK1 søndag kl 20.30
Billedtekst:
1. Rolv Wesenlund tar et skråblikk på sin egen gudstro hos Kjell Erik Moen
(NRK-foto: Ole Kaland)
2. Bjelleklang synger gamle negro-spirituals på norsk i kveldens program.
(NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved: Bjørg Kittelsen og Marin Klaseie
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53