Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. januar 2002 kl 19.55 Fleksnes: Ensom

Marve Fleksnes - helt alene

Marve Fleksnes (Rolv Wesenlund) er alene hjemme, leser arbeidspsykologi og funderer over livet. (Foto: NRK)
Marve Fleksnes (Rolv Wesenlund) er alene hjemme, leser arbeidspsykologi og funderer over livet. (Foto: NRK)
I denne episoden er Marve Fleksnes alene hjemme, og attpå til er det påskeaften. Men vår mann får tiden til å gå med å blåse røykringer og lese bok om arbeidspsykologi. Fleksnes er jo lagerleder, må vite. Marve gjør seg ellers en del funderinger om både livet og faglitteraturen.

Selv om Marve er alene i sin ungkarshule, er han ikke avsondret fra omverdenen. Telefonen er som kjent oppfunnet, og den er årsak til både glede, skuffelser og misforståelser.

Rolv Wesenlunds tolkning av den bråkjekke og selvsentrerte Marve Fleksnes får i denne episoden en ny dimensjon; her viser han også sin sårbare, ensomme side.

Gjensynet med Fleksnes
Det er altså 30 år siden den første Fleksnes-episoden gikk på lufta, og Rolv Wesenlunds tolkning av figuren ble så populær at det ble produsert seks serier. 17 episoder fra disse seriene sendes nå i reprise, først og fremst for å glede både nye og gamle generasjoner av seere, men også som en opptakt til et helt ny Fleksnes-avsnitt som spilles inn, og som sendes som episode 18 i vår.

For å markere dette 30-årsjubileet innen skandinavisk underholdningshistorie har nemlig de engelske originalforfatterne Ray Galton og Alan Simpson nylig skrevet en epilog til Marve og Moder’n. Innspillingen av dette siste avsnittet har startet i NRK-Dramas studio i Nydalen med seriens faste regissør, Bo Hermansson.

Fleksnes-episodene ble laget mellom 1972 og 1982, og det er særlig samspillet mellom Marve og Moder’n (Aud Schønemann) som utmerker seg. Og Marve er elsket i all sin tåpelighet, en man kjenner igjen - kanskje ikke i seg selv, men i sin nabo…

Egenprodusert underholdning
Regi: Bo Hermansson
Medvirkende: Rolv Wesenlund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Marve Fleksnes (Rolv Wesenlund) er alene hjemme, leser arbeidspsykologi og funderer over livet. (Foto: NRK)