Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. desember 2005 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Banke på himmelens port

Peter Church (Peter Phelps) i
Peter Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". (Foto: Beyond)
Church havner ved himmelens port da han får i seg giftig mat beregnet på en av byens mest fryktede kriminelle.

En dag han er ute til lunsj med spanergruppens sekretær Sophie, tipser hun ham om at to av byens mest notoriske forbrytere – Anton Karapidis og Paul Feldman – befinner seg i lokalet.

Underveis i måltidet sørger Church for hemmelig overvåking av de to. Men da regningen er betalt og Church er tilbake på jobb, kollapser han og havner på sykehus med akutt matforgiftning.

Botulisme
Der er også Karapidis lagt inn, med de samme symptomene som Church. Begge får også samme diagnose: Botulisme. Og det er klart at Church har fått i seg maten som egentlig var beregnet på Paul Feldman, den andre av de to kriminelle.

Det viser seg snart at Karapidis ikke står det over, og det ser også mørkt ut for Church i ukens episode av "Politiagentene".

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "Free radical"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer: www.stingers.tv/index2.html
  • www.tv.com/stingers/show/1387/summary.html